👁️  880

На барикадата во Рудар кај Звечани во моментов состојбата е тензична и се собираат се поголем број граѓани, а бидејќи „Информер“ е на терен дознаваме дека се слушаат и пукотници.

Околу 21 часот се слушна рафал од огнено оружје од правец на Звечани, што предизвика дополнителен страв кај жителите на оваа општина на север од КИМ.

Звечани се наоѓа на неколку стотини метри од барикадата каде граѓаните ја минуваат втора ноќ по ред.

Расте тензијата по заканите на Аљбин Курти кој најави дека насилно ќе ги тргне барикадите. Километарска колона возила беше паркирана до патот, а народот што се собра на барикадата Рудара дојде да го изрази својот протест против теророт на Курти.