👁️  215

Битола, 25 октомври 2023 – Во срцето на Македонија, во градот Битола, се случи протест на пензионерите со една гласна порака – барање за повисоки пензии и подобро финансиско обезбедување на старите години. Од широк Сокак порачаа дека протестот стана израз на длабоката загриженост на пензионерите во земјата.