👁️  5668

За да го припоите вашето семејство за оние кои се со виза, претходно мора да исполнувате услови како што се големина на стан, доволно висока плата итн. 

Едно правило за пропојување на брачен другар кое е многу важно да го знаете е правилото БРАК ОД ИНТЕРЕС. 

Тоа значи дека доколку сте добиле виза и ја подигнете пред да се регистрирате со вашиот иден партнер, парнерот мора да чека 2 години додека направи припојување кон брачниот парнер што има виза или тоа е таканаречено правило “Брак од интерес” 

Во однос на примањата кои ги добивате за да можете да припоите Брачен партнер потребно е одкако ќе ги одземете сите трошоци во однос на стан ќирија, сметки, да ви останува по 416 евра по лице. 

Значи завас и вашиот парнер одкако ќе ги одземете трошоците треба да ви останува 748 евра или таканаречени “Пари за живот”. 

Постојат и други фактори кои треба дасе земат во предвид и дополнително ќе ви ги опишеме.

Повеќе информации погледнете подолу на табелата: 

Одличната можност која ви се нуди за работа во Германска пошта DHL со саатница од 15,5 евра ви овозможува без проблем да направите припојување на вашето комплетно семејство. 

Работите од понеделник до сабота максимум 40 часа неделно. Се работи како доставувач на писма и пратки. 

Каде може да аплицирате или се информирате повеќе:

  1. На вибер групата каде добивате дополнителни информации приклучете се кликнете тука
  2. На фејсбук страницата Idealkontakt Bitola пратете порака кликнете  тука
  3. Пратете е-маил на следната е-маил адреса: idealkontaktbt@gmail.com
  4. На следниот телефонски број: 075444114
  5. Дојдете лично кај нас во канцелариите на ул.Тодор Паница 13 локал 18, 7000 Битола