👁️  5

Пожар помеѓу селата Долно Соње и Добри Дол во Општина Сопиште е пријавен денеска во Центарот за управување со кризи.

Оттаму информираат дека во пожарот гори смрека.

– Веднаш била известена Бригадата за противпожарназаштита БППЗ на Скопје. Воздухопловна поддршка на противпожарните сили на земја се трите авиони на ДЗС, велат од ЦУК.