👁️  13.372

Фејсбук пост на денот го издвојуваме на Владимир Пингов кој го пренесуваме во целост:

После 31 година независност ја имаме следната фактичка состојба на Македонија:

1. Црвена зона е каде што не важи ни устав ни суверенитет, нема фискални, нема даноци, сметки не се плаќаат, закони не важат!

2. Жолтата зона е зона на самракот, овде населението ја напушта земјава со брзина на светлината.

3. Зелена зона е пола-пола, недефинирана!

4. Виолетовата зона е она што остана од Македонија! Денес нема што да се слави овде другари!