👁️  5

По нешто повеќе од шест години, Јусуф Нуркиќ би можел да го промени НБА тимот. Портланд Трејл Блејзерс се подготвени да направат трејд за 29. годишниот центар од БиХ.

Јусуф Нуркиќ повторно е во трејд комбинациите на Портланд Трејл Блејзерс. Тимот од Орегон е подготвен да преговара со други франшизи. Феникс Санс покажуваат огромен интерес за Нуркиќ. Тимот од Аризона е подготвен да направи договор во кој на Трејл Блејзерс ќе им понуди една од ѕвездите на тимот на ДеАндре Ејтон.

Во трејдот би можел да биде вклучен и Демијан Лилард. Тој од поодамна сакаше да замине од Портланд во Мајами Хит и нема да биде изненадување доколку три екипи се вклучат во голем размена на кошаркари.