👁️  5

Советникот на шефот на кабинетот на украинскиот претседател Михаил Подољак денеска изјави дека Украина нема да тргува со своите територии за членство во НАТО.

„Трговска територија за чадор на НАТО? Тоа е смешно. Тоа значи намерно да се избере да се победи демократијата, да се охрабри глобален криминалец, да се зачува рускиот режим, да се уништи меѓународното право и да се пренесе војната на другите генерации“, напиша Подољак на социјалната мрежа Икс (поранешен Твитер).

Тој додаде дека обидите да се зачува светскиот поредок и триумфот на Путин нема да донесат мир во светот, туку нова војна.