👁️  61

Државниот пазарен инспекторат (ДПИ) синоќа казнил и пломбирал уште пет маркети ширум земјава кои не ја испочитувале одлуката за ограничување на цените на дел од прехранбените производи за кои Владата одлучи дека ќе се продаваат по „гарантирана цена“ до 30 ноември.

За ова на својот профил на Фејсбук информира првиот човек на Пазарен, Горан Трајковски.

„Казнети се и затворени пет маркети во Кавадарци, Гостивар, Куманово и Тетово“.Во повеќе наврати напоменав дека секој мора да ги почитува законите и одуките на Владата. Исто така, нема да дозволам никој да ги манипулира и доведува во заблуда граѓаните – потрошувачите!“, напиша Трајковски на фејсбук.