👁️  5

„Се собравме да побараме подобар живот. Бараме покачување на пензиите. Во Кавадарци има 6.070 пензионери, а три илјади од нив, можеби и повеќе, земаат пензија чиј износ е под 15.000 денари. Како да преживееме со тие примања. Затоа бараме линеарно покачување на пензиите во септември. Зошто во речиси сите општински здруженија работат пензионери со високи пензии? И ние со ниските пензии знаеме, можеме и сакаме да работиме во здруженијата на пензионери, со тоа да придонесеме за подобар живот на пензионерите“, изјави пензионерката Драгица Антик.