👁️  1125

Турскиот министер за правда Бекир Боздаг изјави дека за експлозијата во центарот на Истанбул е осомничена жена, која, според него, седела на клупа 45 минути, а потоа станала.

Експлозијата се случила попладнето на улицата Истиклал во центарот на Истанбул.

Потпретседателот на Турција, Фуат Октај изјави дека има шест загинати и 81 повредено лице и истакна дека властите на таа земја експлозијата во Истанбул ја сметаат за терористички напад, кој го извршила жена.

– Жената која ја остави чантата седеше на клупата 45 минути. Некое време откако таа стана, дошло до експлозија – изјави министерот за правда Бекир Боздаг во интервју за ТВ каналот А Хабер.

Според него, сите терористички организации се поддржани од надворешни сили.