👁️  5

Членовите на извршниот одбор на АТП организацијата решија да го откажат турнирот во Тел Авив, Израел поради воениот конфликт.

АТП соопшти дека се консултирал со експерти за безбедност и било констатирано дека е загрозена сигурноста на тенисерите.

„Најостро го осудуваме секој вид на насилство и тероризам и се надеваме на брз прекин на огнот и мир“, соопштија од АТП.