👁️  1377

Она што го најавија метеоролозите за денеска се оствари, падна првиот снег во Србија.

„Во недела дождовните облаци поминуваат над Србија и се движат кон исток со делумно разведрување, најпрво претпладне на север и запад од Србија. На врвот Копаоник и високите планини над 1.500 надморска височина може да осамне снег“, најавувијаметеоролозите.