👁️  1293

Состанокот заврши, РКЕ реши бензините и дизелот да поевтини за 1 денар од вечерва по полноќ.

Ова се новите цени на нафтените деривати, кои ќе почнат да важат од вечерва по полноќ:

ЕУРОСУПЕР БС – 95 84,5 ден/л

ЕУРОСУПЕР БС – 98+ – 87 ден/л

ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 97 ден/л

МАСЛО ЗА ГОРЕЊЕ ЕКСТРА ЛЕСНО 1(ЕЛ-1) 93,5 ден/л

МАЗУТ М-1 HC 51, 5 ден/кг