👁️  19

Каппитенот на одбојкарската репрезентација на Македонија Никола Ѓорѓиев е задоволен од досега сработеното, но верува дека формата дополнително ќе биде подигната и со натпреварите на меѓународниот турнир „Чајка“ кој одбојкарите ги очекува овој викенд.

„Не очекуваат сега најпрво два меча со Јапонија од затворен тип, а на турнирот „Чајка“, кој ќе биде силен, ќе играме уште три меча, со Јапонија, Египет и со Грција. Се надевам на уште подобри резултати со кои ќе ја достигнеме формата на максимално ниво пред ЕП“.