👁️  5

Зголемена фреквенција на возила има на граничните премини „Богородица“  и на „Табановце“.

Како што информира Авто мото сојузот на Македонија, за излез од земјава на ГП Богородица  и за влез во земјава на ГП Табановце се чека околу 45 минути.

На останатите гранични премини од македонска страна, нема поголеми задржувања за влез и излез од државата, а интензитетот на сообраќај надвор од градските средини е зголемен.