👁️  5

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски преку статус на Фејсбук пишува дека Штип ќе добие обиколница.

„Штип ќе добие обиколница.

Целта на овој проект е да се спои влезот од Скопје со влезот од Струмица, урбанизирање на целиот потег како и можност за нова населба за домување.

Изготвен е од страна на општина Штип основниот проект и проектната документација.

Со овој проект ќе се олесни сообраќајот во градот, а товарните возила нема да влегуваат во самиот град.

Исто така со изградбата на обиколницата и со изградба на нов резервоар за вода, градот Штип ќе добие и нова населба за живеење.

Важно е Штип да се развива.

Важно е да имаме квалитетни сообраќајни решенија“, стои во неговиот пост на Фејсбук.