👁️  19

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, денес имаше редовна координација со пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата.

Тој јасно порача дека нема уставни измени под бугарски диктат;

„Остро сме против законските решенија кои предвидуваат зголемување на давачките, повисоки даночни опфати кои директно влијаат врз зголемување на сиромаштијата;

Бараме да не се одолговлекува процедурата и да се злоупотребува позицијата за да се одолговлекува седницата за уставни измени

Ќе се почитува волјата на граѓаните и нивниот интерес да не се потклекне на барањата за правење на компромиси на штета на државните интереси“ – посочи Мицкоски.