👁️  2707

Здружението за наука култура и литература „ЗЛАТНО ПЕРО“ –Битола распишува меѓународен награден конкурс за најубава песна во рамките на проектот„Симфонија на срцето“ Право на учество имаaт сите литературни творци кои пишуваат на македонски јазик на возраст над 18 години. Секој учесник има право на една песна од 30 стиха (една страна од А5 формат).
-Темата е слободна

 • песните да се пишуваат во Word document, Times new Roman font 12 со кирилична поддршка.
 • Секоја песна да е лекторирана потпишана со целосно име и презиме ,адреса и телефон
 • Песните да се испраќаат на e-mail zlatno.pero@yahoo.com
 • Конкурсот трае од 01.09 до 30.09 (септември) 2023год.
 • Партиципацијата е 400 ден. за секој учесник.
  По разгледувањето на пристигнатите творби стручното жири ќе ги објави резултатите. Сите творби ќе бидат објавени во заеднички антологија „Симфонија на срцето5“ и секој учесник добива по еден примерок. За промоција дополнително ќе се договориме. Партиципација се плаќа на трансакциска сметка, откако ќе биде истакнат списокот на учесници. Доколку се пријават мал број учесници зборникот ќе се издаде во Е-форма, без партиципација. Авторите од други земји сами си ја плаќаат поштарината, а останатите во рамките на Македонија добиваат по пошта на наша сметка.
 • Тел. за контакт 077575767, 070781308
 • НЛБ Тутунска банка
  Здружение „Златно перо“ -Битола
  Тр.см. 210070252620129
  Даночен број
  4002015540505
 • Од тимот на Здружение „Златно Перо“- Битола