👁️  17.887

За овој тип на виза ви е потребен посебна документација и особена важност е б1 германски јазик. Огромен број од медицинските работници од Македонија се веќе во Германија но секако целата процедура и не е така лесна но секако платите се доста повисоки од оние на неквалификувани работници.

Информации за виза од германска амбасада – директен линк:

  • Медицинска сестра со признато образование
  • Негувател без признато образование

На следниот линк ќе пронајдете се што ви е потребно за овој тип на виза, повеќе погледнете –ТУКА.

За повеќе информации од областа на здравство и здравствени работници во Германија станете дел од групата за медицински работници во Германија во која повеќе може да погледнете –ТУКА.