👁️  19

Пинпонгарската федерција на Македонија во месец јануари следната година ќе организира Европски У21 шампионат. Со тоа, Скопје е повторно домаќин на првенство од највисок ранг, по одржувањето на турнирот од светските серии WTT Youth Star Contender Skopje 2023.

Претседателот на Федерацијата Горан Тиловски е во Малме Шведска на годишен конгрес на Европската пинг понг фдерација(ЕТТУ), каде што се одржува и Европското тимско првенство, на која се потпиша договор за организација на Европскиот шампионат во Скопје.

Ова е прв шампионат од вакви размери кој се организира во Македонија