👁️  2812

Лила Филиповска деновиве е на патување во Јордан, а по тешкиот период за кој таа зборуваше дека го преживеала, водителката покажа дека имала и свето крштевање во водите на реката Јордан, односно во водите каде бил крстен и Исус Христос и дека се чувствува прекрасно.

Лила Филиповска ја искористи посетата на Јордан за да се крсти во водите на реката каде бил крстен и Исус Христос од страна на Јован Крстител.

Таа сподели неколку фотографии на социјалните мрежи до кои напиша:

„Како вистинска христијанка и верник денес ми се исполни една дамнешна желба… Крштевање во светите води на реката Јордан, местото каде Јован Крстител го крштевал Исус. Никогаш посреќна, никогаш поблиску до Бог. Да правиме добри дела и да шириме љубов.“

Инаку, таа на Инстаграм Стори сподели неколку кратки видеа во кои се гледа како влегува во водата и се крштева.

„Дојдовме на реката Јордан, а ова е нешто што задолжително морате да го имате ако сакате да се крстите“ – рече таа и покажа на белата наметка што ја носеше додека влезе во водите на реката.