👁️  5

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба ја отфрли можноста за потпишување мировен договор со Москва во замена за отстапување на дел од украинската територија.

Тој рече дека условите за мир за Украина не можат да личат на Московскиот мировен договор потпишан во 1940 година со Финска.

„Нема да потпишеме договор сличен на тој што го потпиша Финска“, рекол украинскиот министер, пренесува Укринформ.  (МИА)