👁️  82

Премиерот на Република Македонија, Димитар Ковачевски кажа дека граѓаните не треба да се грижат за нивната безбедност бидејќи состојбата во земјата е стабилна.

Ковачевски во однос на дојавите за бомби во повеќе училишта и јавни места кажа дека МВР работи со целосен капацитет.

„Безбедносната ситуација во земјата е стабилна, МВР успешно ја врши својата работа и ја гарантира безбедноста на граѓаните. Ваков тип на напади се случуваат и во соседните земји. МВР во однос на дојавите за бомби дејствува со целосен капацитет“, вели Ковачевски.