👁️  47

Димитар Ковачевски повеќе не е лидер на СДСМ.

-Ве информираме дека на денешната седница на Извршниот одбор на СДСМ, претседателот Димитар Ковачевски го потврди повлекувањето од функцијата Претседател на СДСМ којашто ја најави на 8-ми мај, како високо морален чин, и согласно Статутот на партија иницираше свикување Конгрес на СДСМ заради анализа на изборните резултати и изјаснување за довербата на органите на СДСМ, избрани од Конгресот, со оглед на изборните резултати, велат од СДСМ.

Интегралната содржина на дописот на Ковачевски до Извршниот одбор и претседавачот на Централниот одбор, Славјанка Петровска, погледнете ја

во продолжение: