👁️  12

Компанијата „Бехтел и Енка“ која ќе ги гради Коридорот 8 и 10д ќе организира „Саем за вработување“ во Гостивар.

Веста ја соопшти првиот вицепремиер Артан Груби.

„Саемот за вработување“ ќе се одржи утре со почеток во 16 часот, во Агенција за вработување во Гостивар, а потоа ќе продолжи со презентација и во другите градови.

На саемот ќе се прикажат можностите што ги нуди овој конзорциум при изградбата на автопатските делници на коридорите во следните пет години.