👁️  5

Саша Поповиќ детално објасни како Јелена Карлеуша ја довела во заблуда јавноста и ги фалсификувала податоците за гледаноста на нејзиниот концерт, кој се емитувал во исто време со првата емисија на музичкото натпреварување „Ѕвезда Гранда“, пренесува нова.рс.

Тој се осврна и на коментарот на Јелена дека веќе никој не ја гледа „Ѕвезде Гранда“.
-„Ѕвездите на Гранд“ и пред Јелена Карлеуша имаше неверојатна гледаност и како такви беа најгледани“, додаде Саша и ја искористи приликата да го спомене нејзиното учество во жирито, како и барањата кои пресудиле таа повеќе да не бидете дел од ова шоу:

„Таа шест години седеше во жирито на „Ѕвезда Гранда“. Слушнавте ли за две години дека сум кажал нешто за Јелена Карлеуша? Дури и кога ме прашаа за неа, реков дека е дел од „Ѕвездите на Гранд“, дел од големата публика, но дека некој ги фалсификува резултатите за да се издигне, а да спушти некој друг… никогаш не би рекол дека Јелена Карлеуша има шест отсто удел на националната телевизија, седум отсто во Македонија, 0,2 во Босна. Кога ги лаже своите следбеници за процентите, кои се проверливи, што ќе прави за други работи… Дури сега со овие проценти сфатив дека таа не придонесе за нашата гледаност“.

Поповиќ истакна дека „Ѕвездите на Гранд“ и без Јелена Карлеуша била најгледан ТВ-формат.

-„Ѕвездите на Гранда“ од 2004 година до појавувањето на Јелена Карлеуша, веќе знаете кого родиле, Тања Савиќ, Славица Ќуктераш, Дарко Филиповиќ, Бане Мојиќевиќ, Милица Тодоровиќ, Милан Станковиќ, Рада Манојловиќ, Дарко Свиљариќ, , Александра Бурсаќ, Амар Гиле. Тие беа таму и пред Јелена Карлеуша“, рече тој, а потоа откри зошто повеќе не е дел од неговото шоу:

„Жал ми е за Јелена, можеше да остане во „Ѕвездите на Гранд“, но поради одредени околности не. Таа замина, Цеца го зазеде местото! Два прста во окото, тоа најмногу ја боли. Сè уште те сакам Јелена, но ова е таква поплава, харакири“.