👁️  12

ВМРО-ДПМНЕ освои повеќе гласови од СДС. 436 илјади гласа пред 154 илјади на СДС е огромна одговорност за ВМРО-ДПМНЕ, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

СДС има најголем пораз во историјата. Разликата во гласови е 1:3.

СДС има најмал број пратеници во собранието од кога постои.

Лошите политики го бетонираа СДС на дното.

Следува време на одговорно работење. Забрзан економски раст, борба против корупцијата и европска интеграција.

Потребни се коренити и брзи промени. Народот повторно ќе ја чувствува Македонија како своја, се вели во соопштението на партијата.