👁️  922

Иако зимата се уште не е започната и истата доаѓа кон средината на овој месец, студот и снегот веќе се присутни во Македонија.

Со доаѓањето на месец декември доаѓаат и надежите на сите деца дека овој месец ќе му се радуваат на снегот за вистинска Нова Година како на филмовите.

Според долготрајната метео прогноза не очекува малку дожд, малку облаци со сонце и минусни температури.

Сепак, снег ќе има и тоа неколку дена пред Новата година, од 27 до 29 декември, погледнете ја целосната прогноза во продолжение: