👁️  19

Каубојските чизми одамна не се поврзуваат исклучиво со централниот дел на САД, а ни се чини дека т.н. естетиката „крајбрежен каубој“ не ја губи својата популарност со текот на годишните времиња.

Некои тврдат дека американската хит нео-вестерн серија „Yellowstone“, која почна да се емитува во 2018 година, имала големо влијание врз нивната популарност и постигнала голем успех.

Исто така, каубојските чизми се длабоко вкоренети во фестивалскиот стајлинг, а се почесто ги гледаме во пролетните и летните комбинации кога ги надополнуваат лелеавите фустани и здолништа.

Дека овој тренд нема да стивне ниту оваа есен, потврдуваат големиот број западни модели во новите колекции на high street брендовите. Од минималистички црни кожни модели до привлечни интересни украси и текстури, има многу стилови кои лесно можеме да ги замислиме во нашите преодни облеки.