👁️  12

Александар Ивановски доби нов четиригодишен мандат како претседател на Македонската тениска федерација (МТФ). На Изборното Собрание, меѓу другото, беше одлучено и Управниот одбор од девет да биде зголемен на единаесет членови.

Ивановски и во претходните четири години беше прв човек на тениската федерација, сега со продолжување на активностите што ги реализираше федерацијата во изминативе четири години.

Еден од најважните моменти изминатиот период беше организација на „Македонија Опен“, женскиот фјучрс како и неколкуте турнири годишно за млатите категории.