👁️  12

„Дали Апасиев оставил картица да прави кворум за секој случај ако е тесно, а излегол од сала за да прави фори после“? – прашува Богдан Илиевски, автор на емисија на ТВ Алфа.

„Пошо преку тасе ми дојде ДЕВИЦА. Снимката е од секунда по гласањето. Ги броев два пати. Како што претпоставив: Талат става на гласање со сигурни 62 присутни од негова банда. ПЛУС ТАЉАТ се 63!!! Пратеник може да гласа за, против, воздржано или да не гласа. Ако оставил картица во сала ќе го бројат. Димче картичката „ја заборавил“. И се брои во присутни иако не е во сала. Излегол, па не може ни збор да земе, ни амандман да поднесе, ни да побара пребројување еден по еден пратеник. Чудно“ – напиша вчера Илиевски.

Откако Апасиев возврати со статус на социјалните мрежи, Илиевски имаше што да му порача:

„Слугата на Заев и Катица од Девица је мало нервозан? Не е навикнат да му ги вади некој глупостите на ачик, па откако им отќуте вчера во парламент, денес исЌина со статусите, прав рутер војвода. Димче збирај нерви, само што започнав. И да частиш нешто од вчерашната дневница, статусов не се важи“ – напиша тој.