👁️  19

Активен е голем пожар во скопско помеѓу селата Вражани и Моране во Општина Зелениково.

Од Центарот за управување со кризи информираат дека гори висока сува трева, нискостеблесто деградирано, смрека и млада дабова и габерова шума.

-Екипи на БППЗ Скопје со возила се на терен, но еден крак од пожарот е веќе пројден на висок и непристапен терен. Поради теренската проценка која укажува дека е неопходна воздушна поддршка, испратен е еден хеликоптер на МВР да помогне во гаснењето на пожарот, велат од ЦУК.