👁️  15.717

Германската Амбасада во Македонија овозможува припојување на вашиот партнер/ка само доколку поседува важечки сертификат А1 Германски ниво. За процедурата припојување да биде успешна потребно е да доставите сертификат кој Амбасадата го смета за релевантен било дали сте положиле во Германија или во Македонија потребно е Гете или Телк – сертификат А1.

Освен тоа потребно е низа останати документи но секако најважно за вас е јазичниот сертификат без кој не можете да добиете виза! Со цел полесно добивање на овој сертификат потребно ви е СПЕЦИЈАЛИЗИРАН јазичен курс. За таа цел агенцијата Евива организира посебни курсеви за оние кои треба да достават А1 сертификат.

Специјализираниот курс опфаќа часови во кои ве припремаат се одговараат токму оние прашања кои вие ги добивате завреме на официјалното полагање за А1 сертификатот.

Курсевите може да ги посетувате дури и ако не сте во Македонија односно можноста онлајн која веќе долго перзистира и вродува со одличен резултат на кандидатите со дури 96% успешно положен испит. За тоа како и каде се одржуваат курсевите може да погледнете –ТУКА.

Освен тоа Евива ве води во целата постапка, припрема и пополнување на документи, ОФИЦИЈАЛЕН признат превод на Германски јазик и се останато што ви е потребно.

Редовно поставуваното прашње: Дали треба да имам работа за да аплицирам термин за германска виза? Не! Не е поребно да имате договор за работа секако можете да аплицирате!

По добивањето на терминот кој е по пат на лотарија агенцијата Евива ќе се погрижи за вас да добиете работен договор, припрема на сите документи кои ви се потребни и најважното СМЕСТУВАЊЕ! За таа цел и останати прашања контактирајте ја Евива –ТУКА.

Поседувате европски пасош но сеуште не сте пронашле работа која одговара на вашиот профил? Можете да разговарате со вработените од Евива кои што се задолжени исклучиво за таа област! – СТРУЧНИ РАБОТНИЦИ/ ОПШТИ РАБОТНИЦИ- КОНТАКТ ТУКА. За секое не јасно прашње слободно контактирајте не нас, и Агенција Евива!