👁️  45.166

Воведуваме „карта за шанса“ со транспарентен систем на бодување, за полесно да ни дојдат луѓето што и се потребни на нашата земја – изјави министерот за труд на Германија, Хубертус Хејл (СПД), за неделното издание на таблоидот „Билд“.

Таканаречената „карта за шанса“, Chancenkarte, е многу слична на американската или канадската зелена карта. Работодавците во Германија долго време посакуваат вакво нешто, бидејќи така полесно ќе се најде работна сила која очајно недостасува.

ПОВЕЌЕ: АПЛИЦИРАЈТЕ НА 5ТИ СЕПТЕМВРИ ЗА ВИЗА ВО ГЕРМАНИЈА! – КОНТЕКСТ ВИ НУДИ РАБОТНИ ДОГОВОРИ И СМЕСТУВАЊЕ!

Неумоливата демографија вели дека до 2035 година на германскиот пазар на труд ќе има седум милиони луѓе помалку, доколку имиграцијата не се зголеми значително, пишува деновиве ДВ.

Социјалдемократскиот министер Хајл вели дека е тешко да се бара работа во Германија ако физички не си таму, па затоа треба да го олесни доаѓањето. Како што сега стојат работите, секој што го завршил своето образование во Германија – на кое било ниво – автоматски ќе добие „карта за шанса“.

Ако не, тогаш мора да исполни три од четири критериуми: образование (квалификација) од странство, работно искуство од најмалку три години, познавање на германски јазик или претходен престој во Германија, и да е под 35 години.

– Потребна ни е имиграција – рече Хејл и додаде: „Од година во година, во согласност со потребите, би утврдиле контингент колку луѓе можат да добијат „шансна картичка“ за да бараат работа или пракса за одреден временски период“.

Тој истакна дека во тој период ќе мора да се грижат финансиски за себе. „картата за шанса“ треба да го олесни доаѓањето во Германија, дури и без работа – да ја најде таа работа. Иако во Владата на канцеларот Олаф Солац се уште не е расчистена работата, нема сомнеж дека тоа ќе биде оваа есен.

Како што пишува Дојче веле, сите три коалициски партнери – социјалдемократите, зелените и либералите – се за олеснување на имиграцијата.

Релативно новиот германски закон за имиграција дозволува секој што ќе најде работодавач да работи, под услов да е вешти во нешто. Може да бидат сметководители или возачи, важно е да имаат „некоја хартија“. Исклучок е таканареченото „правило на Западен Балкан“, усвоено во екот на бегалската криза, кога на мигрантите од Сирија и од Далечниот Исток масовно им се приклучија баратели на азил од Србија, Македонија или Косово.

Тогаш беше прецизирано дека годишно 25.000 лица од земјите на Западен Балкан можат да добијат работни дозволи во Германија, дури и кога станува збор за неквалификувани работници. Сепак, ова лето се покажа дека и тоа не е доволно.

– Во земјите од Западен Балкан има многу работна сила која би работела во хотели и ресторани во Германија – изјави Гидо Челик, шеф на здружението на угостители и хотелиери Дехога. Таа филијала, по брзото закрепнување по ерата на заклучување, одеднаш изгуби работници, а истото се случи и со аеродромите и авиокомпаниите кои отпуштаа луѓе во периодот на карантин.

Со имиграција против катаклизмата

„Никогаш досега немало толку многу слободни работни места во Германија како денес“, напиша неодамна во наслов магазинот „Шпигел“. „Недостигот од персонал ги задушува аеродромите, рестораните или базените – а сепак тоа е само мала работа во споредба со она што и се заканува на земјата“.

Статистиката покажува дека 1,74 милиони работни места се слободни, иако во реалноста веројатно има многу повеќе.

Соодветно на тоа, работното место во областа на грижа за стари лица останува празно во просек по 239 дена. Затоа, работодавачите не можат да најдат старател речиси осум месеци. Малку е подобро со лимари, техничари за парно и клима, каде што чекањето за нов вработен е по 224 дена. Во високоградбата се бара работник 221 ден, а за медицински сестри, акушерки и болничари – просекот е 188 дена.

Сето ова, се додава, може да доведе до катаклизмично сценарио за германската економија, во кое до 2060 година би имало само 1,7 работници по пензионер. И денес тој сооднос не е голем (2,7), што доведува до релативно ниски пензии. За да се избегне ова, експертите пресметале дека Германија има потреба од 400.000 имигранти секоја година.

Можете да направите и признавање на вашата диплома многу едноставно тоа за вас ќе го направи КОНТЕКСТ, може да ги контактирате на следниот Е- маил vrabotuvanje@kontext.mk или –ТУКА.