👁️  5

Граѓаните на Звечани се собраа пред споменикот на кралот Милутин на тоа место, со цел со палење свеќи да ги почестат младите момчиња кои во неделата загинаа во Бањска.

Стотици локални жители дојдоа да се простат од жртвите, палејќи свеќи за вечен спомен.