👁️  12

Регионалниот ЦУК Тетово известува дека и денеска трае потрагата по исчезнатото лице од с.Теново, кое за исчезнато беше пријавено на 06.08.2023 година.

-Се пребарува теренот покрај реката Вардар во атарот на селата Стенче, Теново и Радиовце. На терен се 23 полициски службеници заедно со командирот на ПС Жеровјане, 5 вработени во ДЗС, 5 вработени во ТППЕ Тетово од кои две специјализирани лица за нуркање, информира ЦУК.

На терен, заедно до тимовите од институциите, е и раководителот на РЦУК Тетово, заедно со уште еден вработен од Регионалниот ЦУК. Раководителката Арлинда Мухареми информираше дека потрегата се координира согласно плановите и можностите на вклучените во потрагата.