👁️  2364

1.09 евра чини литар македонско млеко во продавниците во Косово. Значи македонското млеко во косовските продавници се продава по сума од околу 66 денари за еден литар.

Во македонските продавници, конкретно во Тинекс, денеска млекото се продава за 74 денари или 8 денари повеќе отколку во Косово, пренесува Вести.мк.

Останува нејасно како е можно, македонските производи да се поевтини во странство.Во продолжение цените на македонското млеко во Косово и Македонија.