👁️  2455

Заедничка вежба со борбено гаѓање на силите на српската војска и МВР.

Претседателот на Србија и врховен командант на вооружените сили на Србија, Александар Вучиќ, пристигна на полигонот „Пасуљански ливади“, каде заедно со министерот за одбрана Небојша Стефановиќ и началникот на Генералштабот на српската Вооружените сили, генерал Милан Мојсиловиќ, присуствува на заедничка тактичка вежба со борбено гаѓање на силите на вооружените сили и МВР.

На вежбата наречена „Северац 2022“ присуствува и министерот за внатрешни работи Александар Вулин, соопшти Министерството за одбрана.Заедничката тактичка вежба на силите на Војската на Србија и Министерството за внатрешни работи претставува финален дел од интензивните тренажни активности кои според сценарио во текот на оваа недела беа спроведени на Пасуљанските ливади и во кои над 2.500 припадници на српската Учествуваа Армијата и МВР и околу 100 борбена опрема.