👁️  5

Филаделфија ова лето немаше никакви преговори за продолжување на договорот со кошаркарот Џејмс Харден, објави колумнистот на тимот Џон Кларк.

Повикувајќи се на извор во раководството, Кларк забележува дека Сиксерс ова лето „никогаш не постигнале договор, ниту пак добиле понуда за возврат“ од Џејмс Харден и неговите застапници.

Минатата година се дозна дека МВП за 2018 година ја намали платата за да може тимот да го засили составот. Се очекуваше Харден да потпише долгорочен договор со Сиксерс ова лето.