👁️  159

Македонски железници, претпријатието кое управува со возниот ред, од денеска е со исклучено напојување на електрична енергија.

Од таму за МИА потврдуваат дека струјата е исклучена од страна на ЕВН поради неплатен долг

Како алтернативно гориво остранува нафтата во возовите, но пумпата работи на струја.

Долгот на „ЖРСМ Транспорт“ е над 400 милиони денари за електрична енергија.

Премиерот Димитар Ковачевски завчера изјави дека Владата ќе ги покрие долговите за неплатена струја на државни институции на ЕВН.