👁️  33

Министерот за надворешни работи во Советот на министри на БиХ, Елмедин Конаковиќ најави дека ќе испрати протестна нота до земјите членки на Генералното собрание на ОН што гласаа против резолуцијата за Сребреница.

На синоќешната седница на Генералното собрание на ОН за резолуцијата за Сребреница гласаа 84 земји, вклучително и гласањето на БиХ“, додека 19 земји беа против, а 67 воздржани.

Во своето обраќање до претседателот на Република Српска, Милорад Додик, Конаковиќ рече дека секој што зборува за дестабилизација на Босна и Херцеговина, во секој обид да дејствува во оваа смисла, ќе добие силен одговор од институциите.