👁️  2896

Цената на дрвата за греење на плацевите на Јавното претпријатие „Македонски шуми“ изнесува 3 илјади денари со вклучен ДДВ. Приватните оператори кои директно купуваат дрва оттаму плаќаат 2.500 денари за метар кубен со вклучен ДДВ, но кога потоа им ги продаваат на граѓаните, цената е двојно повисока и достигнува до 5.500 денари. Директорот на Јавното претпријатие, Валентин Груевски вели дека транспортот може да има улога во поскапувањето, но не ја оправдува толку големата разлика меѓу нивната цена и онаа кај приватните оператори.