👁️  12

Регулаторната комисија за енергетика денеска ќе одлучува за новите цени на нафтените деривати.

Согласно одлуката од минатата недела, цените на бензините се намалија за половина односно за еден денар, додека дизелот поскапе за 1,5 денари.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 87,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 89,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 81,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 81,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 46,064 (денари/килограм)