👁️  2441

Канцеларијата на директорот на Студентскиот дом „Пелагонија“ денеска е пронајдена целосно демолирана и изгорена.

Настанот се случил утрото денеска, додека сторителот, најверојатно бил поранешен вработен во оваа институција.

Едно лице револтирано откако не му бил продолжен договорот, околу 10:30 часот влегол во канцеларијата на директорот на студентската куќа „Пелагонија“, прво ја демолирал со секира, а потоа ја запалил“, пренесува Клан Македонија.