👁️  26

Не треба да се грижите за необични соништа, но понекогаш вашата потсвест се обидува да ви каже нешто важно.

Ова може да се каже и за реален сон за бременост, особено ако сте некој кој не очекува бременост. Според аналитичарот на соништата Атина Лаз, иако овие соништа можеби не сигнализираат дека носите дете, тие не треба да се игнорираат.

Експертот објасни дека соништата за бременост може да се толкуваат на различни начини врз основа на ситуацијата и сопствените искуства на сонувачот.

-Општо земено, сонувањето за бременост кога всушност не сте бремени може да се одрази со личен раст, трансформација или очекување на значајна промена во животот. Соништата за бременост, исто така, може да симболизираат желба за нови почетоци, креативност или развој на значајна идеја во вашиот живот“, вели таа.

Лаз им препорачува на сите жени кои доживуваат такви соништа да ги испитаат точните чувства и настани што се случиле додека спиеле. Тоа е затоа што начинот на кој се чувствувате во вашиот сон може да даде важни индиции за тоа како навистина се чувствувате на подлабоко ниво.

Ако сте среќни што сте бремени, тоа би можело да значи дека се радувате на нова можност или ново поглавје во вашиот живот. Ако сте преплашени од фактот дека носите дете, тоа може да биде одраз на вашите сегашни или идни стравови во животот.