👁️  19

Сите хумани луѓе кои живеат надвор од Република Македонија можат да помогнат во собирањето на средства за операција на 27-годишниот Алпај (Џани) Муфти од Охрид и преку Gofundme.

Истото може да се направи преку следниот линк: https://rb.gy/k48c3

Во меѓувреме, охриѓани најавуваат организирање на бројни индивидуални и заеднички акции за собирање средства за помош на својот сограѓанин.

Опции за донирање:

Телефонски броеви за донации:

– Телеком 070/143-424

– А1 077/143-468

Трансакциска сметка за донации:

Ozdizhan Mufti

За Македонија:

270-7000234130-33 Halk Banka

За странство:

IBAN code MK07270700027498188
SWIFT EXPCMK22

Информации за донации можат да се добијат и на телефонот: 076/337-337 или на Facebook страната ТУКА.