👁️  5

Шест пожари кои беа активни на отворено вчера се изгаснати по интервенција на противпожарните тимови, соопшти Центарот за управување со кризи (ЦУК). Во пожарите гореле сува трева и ниска вегетација, деградирана ниска шума, отпадоци.

Според извештаите на Секторот за операции и координација во ЦУК, пожари имало кај село Лознани во Општина Битола, покрај патот за село Новаци во Општина Новаци, два пожара во населба Речани и кај село Рлевци во Општина Велес, кај село Војшанци во Општина Неготино и во кругот на Општина Куманово.

-Временските услови денеска се повлажни и се надеваме дека нема да има многу пожари, соопшти ЦУК.