👁️  19

Четири експлозии во рок од еден час одекнале низ Шведска, каде е зголемено насилството поврзано со банди, а на терен биле повикани пиротехничари, соопшти шведската полиција.

На местото на настанот била повикана и националната екипа за бомби. Полицијата соопшти и дека нема извештаи за повредени, само материјална штета.

Сите четири експлозии биле на станбени згради.  (МИА)