Форум

Влада во заминување

Влада во заминување

Автор: БУРЛИЈОВСКИ ПЕТКО – Поранешен полициски инспектор и претседател на невладината организација “ПРЕВЕНТ ПЛУС -Битола”. Набрзо македонската влада ако така може да се нарече ќе замине во заборав и на нејзино место ќе дојде техничка влада која ќе има за задача да ги спроведе парламентарните и председателските избори во РМ. Оваа влада и предходната предводена од…

КОЛУМНА: За г-дин Мицкоски
|

КОЛУМНА: За г-дин Мицкоски

Автор: БУРЛИЈОВСКИ ПЕТКО – Претседател на невладината организација “ПРЕВЕНТ ПЛУС -Битола”. За што поголема победа на наредните парламентарни избори од ВМРО ДПМНЕ како единствена македонска партија која има можност да ја тргне од власт оваа ненародна македонска влада која изминатиот период Македонија и македонскиот народ ги доведе во секое поле на работ на постоењето, сакам со…

Колумна: Измени на Кривичниот Законик на РМ
|

Колумна: Измени на Кривичниот Законик на РМ

Автор: БУРЛИЈОВСКИ ПЕТКО – Претседател на невладината организација ,,ПРЕВЕНТ ПЛУС -Битола”. Деновиве македонскиот парламент ги донесе измените на Кривичниот законик за намалување на казната затовор за сторителите на кривичното дело „Злоупотреба на службената положба и овластување“ предвидено во чл. 353 и кривичното дело „Злосторничко здружување“ предвидено во член 394. Како поранешен инспектор во кримионалистичките служби за…

УСТАВНИ ИЗМЕНИ

УСТАВНИ ИЗМЕНИ

Автор: БУРЛИЈОВСКИ ПЕТКО – Претседател на невладината организација “ПРЕВЕНТ ПЛУС -Битола”. Деновиве се активираат активностите и барањата на власта за убедување на македонскиот народ и опзициските партии за наводно оправданото внесување на ново измисленото бугарско малцинство во преамбулата на македонскиот устав, а како услов за продолжување на преговорите со ЕУ. За таа цел најпрво да видиме…

БАНДО ЛОПОВСКА, ЈА ПРИВАТИЗИРАВТЕ, ЈА УКРАДОВТЕ МАКЕДОНИЈА, КАКО ШТАЛАТА НА ТАТКО ВИ ДА Е“: Глигорова распали на Фејсбук
|

БАНДО ЛОПОВСКА, ЈА ПРИВАТИЗИРАВТЕ, ЈА УКРАДОВТЕ МАКЕДОНИЈА, КАКО ШТАЛАТА НА ТАТКО ВИ ДА Е“: Глигорова распали на Фејсбук

Активистката Ана Глигорова, повторно „распали“ на Фејсбук. „ Мафијашката спрега на доверители (големи фирми, банки, лихварски здруженија,..)со институциите на државата, нотарите , извршителите и медиумите, прилично вешто го кријат невидениот грабеж кон луѓето, кои живеат со трошките од плататa и пензијата плаќајќи виртуелни долгови (од 1000 ден на 10 000 ден) , застарени побарувања со астрономска…

Дали Вагнер е поклон на Путин и Тројанскиот коњ кој се стационира близу Киев!?
|

Дали Вагнер е поклон на Путин и Тројанскиот коњ кој се стационира близу Киев!?

Бунтот на Вагнер беше анализиран од многу светски медиуми и аналитичари каде се разгори една пропагандна војна во која доминираше тоа дека во Русија се случува државен удар и Путин е пред симнување од власт, но после два дена има многу чудни факти и околности. Како единицата Вагнер се повлече од фронтот едногласно а руската…

Владини реклами во медиуми – чекор голем назад кон ,,заробена држава”
|

Владини реклами во медиуми – чекор голем назад кон ,,заробена држава”

Владини претставници денеска разговараат со медиумски здруженија за идејата со законски измени да се дозволат владини кампањи да се емитуваат во медиумите. Новинарите бараат тоа да биде бесплатно, затоа што стравуваат од злоупотреби(поткуп на новинари и медиуми), додека сопствениците на телевизиите сакаат тоа да го наплатат. „Биди одговорен, остани дома“, „Сакаш повторно да гушкаш? Од…