👁️  1181

На “Bugarija Open 2022” турнирот под покровителство на бугарската Џиу Џицу федерација, македонскиот клуб “Нинџуцу” се закити со девет златни, седум сребрени и шест бронзени медали, и завршија како второпласираната екипа во категоријата Џиуџицу и Граплинг од 21 клуб кој настапија на турнирот.

Од “Нинџуцу” клубот најавија дека продолжуваат со активна работа и дека се во преговори за настапувања во Германија за MMA борби.